Jag tillämpar en egen pedagogik byggd på utbildning, erfarenhet, egna idéer och ett sätt att presentera musik.

Min metod ska motivera, inspirera och ta bort alla svårigheter för att göra det möjligt att uppnå det man vill med sitt intresse - dvs njuta av möjligheten att spela bra och göra det på kortast möjliga tid. Jag har vridit till den klassiska musikläran och kombinerat den med mina egna infallsvinklar, något som gjort gitarrhalsen och det motoriska spelet mer logiskt och mindre mystiskt. Det har blivet en effektiv lära som förklarar vad instrumentet är och gör det möjligt att spela på det med träningsmetoder som spar åratal av individuellt slit.

Med min metod kan du inom ett år spela gitarr och förstå vad du gör. Resultat garanteras oavsett vad kan idag eller vad du tror (eller inte tror) att du kommer att klara av. Följ träningsplanen så kommer belöningen!

Jag gör ett skräddarsytt lektionsmaterial för varje elev, vilket så småningom resulterar i en personlig lektionspärm.

Kom igång med ett paket om 5, 10 eller 15 lektioner.
Välkommen att kontakta mig med förfrågan!
contact@bobbyho.se!


 

”Det ska vara roligt att spela ett instrument,
även när du tränar!”


 

Bakgrund till metoden

Det började med att jag sökte världen över efter ett komplett material för att både förstå, lära känna gitarren och sedan lära mig spela på den.
Men det fanns inte. Det jag hittade var små bitar av instruktion från antingen den klassiska skolmusiken som byggde på notlära eller den nya tabulaturmetoden. Båda ack så inkompletta och utan en gällande filosofi för det moderna elgitarren - världens coolaste instrument!

Jag saknade en beskrivning av grunderna i allt från handhavande till motorik, rätt o fel i position att hålla sitt instrument till hur man får fram toner. Detta måste finnas i en komplett instruktion, för att både ge en nybörjare chans att förstå men även ger någon med tidigare erfarenhet vägledning i vidare studier.

Jag pluggade klassisk musik med en dirigent, jag läste Berkley College of Music´s tunga jazz o fusionlära och jag reste till USA för att lära mig M.I metoden på G.I.T med lärare som Frank Gambale, Paul Gilbert, Scott Henderson och Jennifer Batten.

Från att tidigare lärt mig ”riff och solon” från kassettband och videokassetter inspirerades jag nu av ett flertal olika skolor med erfarenheter från all världens musik. Detta kände jag sådan inspiration av att jag började experimentera vilt. Dåtidens inspelningsteknik med analoga 2- och 4-kanaliga bandspelare gjorde att jag ensam kunde komponera och sedan HÖRA resultatet av mina försök. Blev genast fascinerad av denna magi. Spelade in flera gitarrer på varandra ihop med en första generationens trummaskin, en ”synt” och en gammal basgitarr resulterande i något som lät som Mike Oldfield. Min lärdom från den klassiska musiken kom fram, i stämspel med elgitarrerna likt kompositioner av Bach och Vivaldi.

Vid denna tidpunkt började jag lägga grunden för ett sätt att lära ut gitarrspel på ett nytt sätt. Det skulle börja med att man beskrev gitarren, dess innehåll och givetvis alla möjligheter. Och viktigast av allt: instrumentet skulle till skillnad från andra ”metoder” eller skolor INTE ses som något som ska begränsa kreativitet och spellust utan tvärtom.

Nyfiken? Kontakta mig så berättar jag mer! contact@bobbyho.se

 

“Bobby är en otrolig engagerad och driven person. Hans positiva läggning smittar lätt av sig på hans omgivning.”
Annika Thunqvist
Ägare och verksamhetschef Linköpings Squashcenter
“Bobby är en underbar person med ett stort och varmt hjärta som man genast känner förtroende för. Han är också en mycket skicklig gitarrist. Bobbys undervisning bygger på så mycket kunskap och engagemang och blir därför väldigt inspirerande. Han lyssnar, har ett stort tålamod, sprudlar av energi och är impulsiv på ett galet roligt sätt.”
Anneli
Privatelev på akustiskgitarr nivå 5
“Jag är imponerad av Bobbys kompetens och hans ovanliga förmåga att uttrycka en hel musiklära grafiskt med teckningar, och endast ett fåtal ord. Och jag blir inspirerad varje gång vi träffas!”
Helene
Privatelev på elgitarr nivå 4