Tillsammans med min kollega Martin Hultgren arbetar jag i OstMediaGroup med film- och fotouppdrag. Vårt mål är att leverera bild, video, ljud och musik på ett trevligt, enkelt och kostnadseffektivt sätt.

Denna kompetens använder vi också för att producera musikvideos till egen och andras musik.

På min kanal på Youtube kan du se några exempel.

 

Manusförfattande

Likt bra musik, så innehåller en bra historia många dynamiska inslag, harmonier och nivåer. Ihop med kreativa kollegor har jag ofta brainstormingmöten, vilket genom åren resulterat i en rad ideér i form av olika originalmanus. I byrålådan finns flera utkast till spelfilmer, både korta och långa samt synopsis till olika tv-program; både humoristiskt lättsamma idéer till betydligt mer allvarsamma och även några i dokumentär anda. Manusförfattandet hoppas jag få använda till kommande videoproduktioner framöver.

 

Fotografi

Jag tänker i bilder och har ett stort intresse för fotografi och film. Jag vill skapa video och musik i samspel och med hjälp av musiken förstärka bildintrycket och den många ganger bakomliggande historien i en “scen”. Fotograferar mycket och gärna - miljöer, människor, natur, djur - allt det jag får inspiration av. Utmaningen är många gånger inte det tekniska, utan känslan och kompositionen.

Bilderna är klickbara

“Bobby är enastående noggrann och jobbar alltid mot "det perfekta resultatet" för sig och sin kund. Endast det bästa är gott nog vad gäller bild och ljudkvalitet. Har alltid många järn i elden och fler nya, fantastiska, galna och roliga ideer än någon annan männinska jag har känt.”
Tobias Hamre,
Regionsansvarig säljledare
“Utan att någonsin ha träffat Bobby bestämde han sig genast att delta i ett videotävlingsprojekt, som jag hittat på EU:s hemsida. Det var tre dagar kvar till dead-line. Bobby och hans kollega Martin råklippte ihop bilderna, jag skrev texter, och slutligen fixade Bobby ljudet. Vi fokuserade, producerade och levererade i tid - det kallar jag för professionalism.”
Johanna Parikka Altenstedt,
senior konsult på miljö- och hållbarhetsanalysföretaget Goodpoint, Malmö
På väg till Orust uppenbarade sig ett fantastiskt ljus när jag körde bil över Tjörnbron. Jag hann ta fram kameran för att ta tre bilder. Detta är en av dom som jag kallar ”Out West” med färgerna inspirerad av Golden Gate bron i San Francisco.
Hörde ett ljud utanför dörren till mitt hus en sen augustinatt. En otroligt vacker nattfjäril surrade till synes planlöst omkring. Helt plötligt stannade den mitt framför kameran.
Timmarna innan en god väns bröllop på taket av dennes båt i Stockholms innerstad. En mycket vacker, rolig och minnesvärd dag.
Fick i uppdrag att fotografera denna trollslända i metall, designad av en amerikansk konstnär vid namn Steve C. Jag hängde det 30 cm långa konstverket högt uppe i ett träd, motsvarande fokusavståndet på kameran. Väntade sedan på rätt ögonblick när jag låg på marken under det stora bladverket.
Dammen - en inspirerande plats i mitt liv som fyller en med energi och tusen nya idéer.
Hans-Ove Larsson som inte bara är huvudansvarig chef för rovdjuren på Skansen sedan 30 år utan även en god vän. Här i möte med våran arbetsgrupp på Djurgården 2010.
Att jobba med barn sägs vara svårt. Att jobba med djur är ännu värre. Sen har vi kossor. En underbar tidig sommarkväll med tjusigt ljus och en skön temperatur i luften. Kände harmoni och det gjorde kossorna också. De var glada!
En klasisk gammal Husqvarna cykel i ett av Stockholms naturområden. Såg en klassisk reklambild som jag genomförde med lite tidsenlig grafik.
Det sägs att mindre än 10% av pro bilder blir riktigt bra. Detta var en av dom. Inte tekniskt kanske med ”stunden” infann sig. Innan jag hade satt ljuset klart för ett annat modelluppdrag insisterade denna lilla (för dagen ilskna) modell att bestämt vara med. Ett ögonblick fångades.
PNaturen kan spela oss spratt många gånger med former, textur, ljus och färg. Här ses orörd snö som jag vred runt i editeringen för att ge åskådaren några sekunder att reflektera.
Min äldsta släkting som är exakt 100 år äldre än min yngsta. Här i ett magiskt möte under några vakna sekunder på en annars rätt tröttsam släktmiddag.
Jag älskar ljus, musik, glada människor.. och träd. =)
Komposition, korn, komposition. Med blixt på förgrunden i ett annars perfekt ljus kan en bild bli spektakulär. Även med en liten kompaktkamera som i detta fall.